Aangezichtspijn
Hoofdpijn is een klacht die héél veel voorkomt, bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Het komt voor in verschillende ‘soorten en maten’. Vaag, zeurend, intens, bonkend, knetterend, met steken en lichtflitsen… alles is mogelijk.

De kenmerken, klachten, oorzaken en duur van hoofdpijn verschillen per soort hoofdpijn. Ook de behandeling en of de hoofdpijn ook bij kinderen voorkomt, verschilt per soort hoofdpijn.

Wat is aangezichtspijn?

Eigenlijk is aangezichtspijn helemaal geen hoofdpijn. Aangezichtspijn bestaat in twee vormen. De eerste vorm is de typische aangezichtspijn (trigeminus neuralgie) geeft korte maar hevige pijnscheuten in het gezicht, meestal bij de wang en kaak. Periodes met aanvallen worden afgewisseld met pijnvrije periodes. De tweede vorm van aangezichtspijn is de atypische variant waarbij de pijn diep, zeurend en brandend is en lang aanwezig kan zijn. De plaats is vaak moeilijk aan te geven omdat de uitstraling van de pijn erg sterk is.

Op de hierna genoemde pagina’s vindt u de volgende informatie over aangezichtspijn. De overeenkomst tussen beide vormen is pijn Aangezichtspijnin het gezicht maar de verschillen zijn groot. Daarom wordt er in de pagina’s over aangezichtspijn steeds onderscheid gemaakt tussen beide vormen: