Combinatie van verschillende soorten hoofdpijn
Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn. Op deze website worden de meest voorkomende vormen van hoofdpijn beschreven. Het kan ook zo zijn dat u last heeft van verschillende soorten hoofdpijn tegelijk, bijvoorbeeld spanningshoofdpijn én clusterhoofdpijn of migraine én medicijn afhankelijke hoofdpijn.

Het tegelijkertijd voorkomen van verschillende vormen hoofdpijn maakt het er niet makkelijker op. In de eerste instantie niet voor u, want u moet ermee zien om te gaan in uw dagelijks leven. Daarnaast is het ook voor uw huisarts, neuroloog of andere betrokken specialist(en) niet eenvoudig. Het voorkomen van verschillende soorten hoofdpijn maakt het stellen van de diagnose lastiger en het kan ook een goede behandeling ingewikkeld maken.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten hoofdpijn? Wilt u weten welke kenmerken er passen bij de verschillende vormen hoofdpijn? Welke klachten erbij horen? En wat mogelijke oorzaken kunnen zijn? Kijk dan op de onderstaande vormen hoofdpijn:Combinatie van verschillende soorten hoofdpijn

U vindt hier ook informatie over het stellen van de diagnose , de verschillende behandelopties en tips.

Medicijn afhankelijke hoofdpijn verdient speciale aandacht in dit verband. Veel hoofdpijn patiënten krijgen vroeg of laat te maken met deze vorm van hoofdpijn vanwege de hoeveelheid pijnstillers die ze gebruiken én de frequentie waarmee deze medicijnen worden geslikt. Op de pagina de diagnose medicijn afhankelijke hoofdpijn stellen vindt u hier meer informatie over.