Medicijn afhankelijke hoofdpijn
Hoe vaak komt medicijn afhankelijke hoofdpijn voor?

De schatting is dat er in Nederland ruim 300.000 mensen zijn die last hebben van hoofdpijn omdat ze teveel en te vaak pijnstillers slikken. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal nog veel hoger omdat veel mensen niet als hoofdpijnpatiënt bekend zijn bij hun huisarts en/of apotheker. Heel veel pijnstillers zijn namelijk zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

Spanningshoofdpijn en migraine zijn de meest voorkomende soorten hoofdpijn. Naar schatting heeft 2 op de 3 personen wel eens last van spanningshoofdpijn. Daarnaast hebben ongeveer 3 miljoen mensen last van migraine. Medicijn afhankelijke hoofdpijn komt regelmatig voor bij mensen die aan deze vorm(en) van hoofdpijn lijden. Vrouwen lijken iets gevoeliger te zijn voor medicijn afhankelijke hoofdpijn dan mannen.

Hoe lang duurt medicijnafhankelijke hoofdpijnHoe lang duurt medicijn afhankelijke hoofdpijn?

Medicijn afhankelijke hoofdpijn treedt zeer regelmatig op. Bij sommige mensen zelfs iedere dag maar in ieder geval minstens 15 dagen in de maand. De pijn duurt meestal de hele dag waarbij de ernst van de klachten kan wisselen.

De enige manier om van deze vorm van hoofdpijn af te komen is stoppen met het slikken van pijnstillers. Meer informatie hierover leest u op de pagina medicijn afhankelijke hoofdpijn behandelen